15 Ocak 2013 Salı

OLS Logistics, bünyesine yeni firmalar dahil etti

OLS Logistics, bünyesine yeni firmalar dahil etti


15 Ocak 2013 Salı 17:03

Forwarder olarak sektöre 2008 yılında adım atan OLS Logistics, üst üste gerçekleştirdiği yatırımlarla bir taraftan müşterilerine kombine hizmet vermeye başlarken diğer taraftan rekabet gücünü artırıyor.


MERSİN - Forwarder olarak sektöre 2008 yılında adım atan OLS Logistics, üst üste gerçekleştirdiği yatırımlarla bir taraftan müşterilerine kombine hizmet vermeye başlarken diğer taraftan rekabet gücünü artırıyor. Artan rekabet gücü ile firma, müşteri portföyünü de genişletiyor. Sektörünün önde gelen firmalarından ZimLine ve Turkon Line’a çalışan OLS Logistics, bu yıl bünyesine APL ve Containerships’i de ekledi.
Forwarder olarak çalışmaya başlamanın ardından iki yıl önce OLS Konteyner Terminali’ni hayata geçirdiklerini ifade eden OLS Logistics Genel Müdürü Onur Ocak, yatırımlarının bu yıl da devam ettiğini ve makine parklarını genişlettiklerini söyledi. Konteyner terminalinde bin metrekare kapalı alana sahip olduklarını dile getiren Ocak, Zim Line ve Turkon Line’ın yanı sıra bu yıl APL ve Containerships firmalarına da konteyner depolama, elleçleme, tamir bakım gibi hizmet sağlamaya başladıklarını anlattı. Terminallerinde ayrıca konteyner iç dolum hizmeti, mal depolama hizmeti de verebildiklerinden bahseden Ocak, yine rekabet güçlerini artırmak için dokuz adet özmal TIR’dan oluşan araç filosuna sahip olduklarını ve Zim Line’ın şehir içi taşımacılık hizmetini verdiklerini ifade etti.
“Bu yıl yüzde 25 büyüdük”
İyi bir yılı geride bıraktıklarını ve bu dönemde müşteri portföylerini genişletip, yeni yatırımlarla iş hacimlerini yaklaşık yüzde 25 artırdıklarını bildiren Onur Ocak, 2013 hedeflerinin ise bu büyümenin çok üstünde planlandığına değindi. Mevcut durumda makine yatırımlarının devam ettiğini aktaran Ocak, “Gelecek yıl da konteyner terminali kapalı alanımızı 2 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Sektöre ilişkin değerlendirme de yapan Onur Ocak, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni Trafik Yönetmeliği’nin oluşturduğu sıkıntıları anlattı. Yeni yönetmeliğe göre, dorse üzerine konteyner konulduğu zaman izin verilen 4.25 metre yüksekliğin 4.08 metreye çekildiğini bildiren Ocak, bu uygulamanın 31 Mart tarihine kadar uzatılmasına karşın belirsizlikler bulunmasının sektörü zora soktuğunu vurguladı. 31 Mart sonrasında bu uygulamanın hayata geçip geçmeyeceğinin belli olmadığını kaydeden Ocak, şunları söyledi: “Eğer uygulama yapılacaksa şimdiden konu netleştirilmeli. Tüm firmalar aynı anda araçlarını yenilemek ya da tadilat yaptırmak istese bu taleplerini karşılayacak firma bulmakta zorlanıp yeniden süre uzatılması istemek durumunda kalacaklar. Üstelik High Cube konteynerler dünyanın her yerinde kullanılıyor. Böyle bir uygulama getirilmesi sektöre çok maliyet bindirecek ve sıkıntılar artacak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder